Зміст

Консультант

Втома: сучасні погляди на диференціальну діагностику та лікування Як свідчить практика сімейних лікарів, на втому скаржиться приблизно 1/5 пацієнтів, третина підлітків відчувають втому як мінімум 4 дні на тиждень.

Прогресуючий над’ядерний параліч Прогресуючий над’ядерний параліч стосується нейродегенеративних захворювань, належних до патоморфологічного класу таупатій, із якими час від часу неврологи стикаються у своїй практиці.

Медицина, яка базується на доказах

Профілактика і лікування варикозного розширення вен стравоходу і шлунка та варикозних кровотеч при цирозі печінки Фармакотерапія портальної гіпертензії/варикозних кровотеч включає застосування вісцеральних судинозвужуючих (вазопресин і аналоги, соматостатин і аналоги, неселективні бета-блокатори) та венорозширюючих препаратів (нітрати).

Лактація та її тривалість: віддалені ефекти для здоров’я жінки Незважаючи на катастрофічний стан грудного вигодовування в Україні наприкінці минулого століття, його традиції тепер послідовно, хоч і повільно, відроджуються.

Ефективність ампіциліну/сульбактаму порівняно з поліміксинами при лікуванні інфекцій, спричинених карбапенем-резистентними видами Acinetobacter Нашою метою було вивчення ефективності та безпечності внутрішньовенних поліміксинів (колістин або поліміксин В) та ампіциліну/сульбактаму для лікування інфекцій, спричинених карбапенем-резистентними видами Acinetobacter, а також оцінка прогностичних факторів.

Рандомізовані дослідження

Порівняння ефектів амлодипіну і блокаторів рецепторів ангіотензину на товщину інтими-медії стінки сонної артерії (дослідження ААА: Amlodipin vs. ARB in atherosclerosis study) Наші результати вказують на те, що амлодипін чинить виражений інгібіторний ефект на прогресування раннього атеросклеротичного процесу, тоді як БРА не чинять такого ефекту; вказані знахідки стосуються пацієнтів із гіпертензією і діабетом 2 типу.

На закінчення номера

Реалії австрійської медицини

Березень
2009
Том XXVI
Число 3