Зміст

Консультант

Невральгія трійчастого нерва Невральгія трійчастого нерва — хронічне рецидивуюче захворювання, що перебігає з ремісіями і загостреннями різної тривалості, окремі приступи яких проявляються раптовим, інтенсивним, стріляючим болем у відповідних зонах іннервації.

Диференціальна діагностика та лікування пухлиноподібних утворів кисті У загальній практиці пухлиноподібні утвори кисті трапляються часто, їхня етіологія різноманітна.

Гостра алкогольна абстиненція delirium tremens. Діагностика і лікування Мета лікування алкогольної абстиненції — безпечне і гуманне виведення пацієнта зі стану абстиненції, щоб зробити можливим звільнення його від залежності і підготувати до цього.

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Ефективність монотерапії моксифлоксацином у пацієнтів, госпіталізованих із негоспітальною пневмонією: рандомізоване клінічне дослідження MOTIV

РАНДОМІЗОВАНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Початок зникнення симптоматики в дорослих із гострим бактеріальним риносинуситом, яких лікували однією дозою азитроміцину зі сповільненим виділенням активної речовини порівняно з 10-денним курсом левофлоксацину

Детермінанти нових випадків діабету серед 19 257 пацієнтів з гіпертензією, яких рандомізували в антигіпертензивну гілку дослідження ASCOT, і відносний вплив антигіпертензивних медикаментів

VADEMECUM

Зовнішній отит для практиків Зовнішній отит — це запальне захворювання зовнішнього слухового ходу. Якщо його не лікувати адекватно, особливо в пацієнтів з імунодефіцитом, то потенційно загрозлива для життя інфекція може поширитися на навколишні тканини.

Очні алергічні симптоми. Не для офтальмологів Очні алергічні симптоми проявляються переважно у вигляді алергічного кон’юнктивіту.

На закінчення номера

Психіатричні проблеми Миколи Гоголя

Травень
2008
Том XXIV
Число 5