Зміст

Консультант

Гіперкаліємія

Хвороби гіпофіза: клінічні прояви, діагностика і лікування У цьому короткому огляді буде представлено клінічні прояви, класифікацію і загальні методи діагностики захворювань гіпофіза, а також продискутовано діагностику та лікування специфічних секреторних різновидів.

Діабетична стопа.
2. Профілактика виникнення виразок, їх лікування
Афоризм “унція профілактики ліпше, ніж фунт лікування” особливо доречний стосовно діабетичної стопи та її інфекційних ускладнень.

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Рекомендації ASHP щодо застосування аспірину для профілактики серцево-судинних подій Ефективність аспірину як антитромбоцитарного засобу для профілактики серцево-судинних подій і прогресування ІХС засвідчено в клінічних дослідженнях у різних груп пацієнтів.

Сучасне лікування гострого бактеріального риносинуситу Гострий бактеріальний риносинусит є бактеріальною інфекцією приносових пазух, якій, як звичайно, передує вірусна інфекція верхніх дихальних шляхів або загострення алергічних захворювань.

Порівняльна безпека аторвастатину в дозі 80 мг на противагу дозі 10 мг, отримана з аналізу 49 завершених досліджень у 14236 пацієнтів

РАНДОМІЗОВАНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Вплив раміприлу на смертність і захворюваність пацієнтів, які вижили після інфаркту міокарда, але мають ознаки серцевої недостатності

Метаболічні ефекти карведилолу на противагу метопрололу в пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу і гіпертензією. Рандомізоване контрольоване дослідження GEMINI

ФАРМАКОЕКОНОМІКА

Фармакоекономічні та психологічні проблеми лікування шизофренії Синтез нових психотропних препаратів значною мірою сприяв змінам, що сталися за останні роки у психіатрії, зокрема розширив терапевтичні можливості лікаря і водночас став поштовхом до багаторівневої оцінки ефективності терапії та її безпеки.

На закінчення номера

Родинна (сімейна) медицина в Австралії

Лютий
2006
Том XX
Число 2