Зміст

Консультант

Обстеження та лікування енурезу Енурез (нічний енурез) — повторне спонтанне сечовипускання під час сну в дітей віком від 5 років.

Медицина, яка базується на доказах

Безпека агресивного підходу до контролю рівня ліпідів У цьому огляді буде висвітлено кілька важливих питань стосовно безпеки, які можуть виникати в лікаря, що розглядає варіант більш агресивного зниження рівня ліпідів у конкретного пацієнта.

Профілактика і лікування варикозного розширення вен стравоходу і шлунка та варикозних кровотеч при цирозі печінки Досі у всьому світі захворювання печінки посідають одне з чільних місць серед причин інвалідності та смерті.

Vademecum

Багатогранність вибору антибіотика: як влучити у ціль? Правильний вибір препарату визначає успіх лікування. Основним орієнтиром є клінічний діагноз. Медикаментозна терапія не завжди потрібна.

Кардіотоксичні препарати: клінічний контроль і терапевтична тактика Пошкодження серця може виникнути під впливом багатьох медикаментозних засобів, призначених з різною метою. Особливо вагомою є проблема потенційної кардіальної токсичності при застосуванні протиракових препаратів.

У фокусі уваги онкологів

Комбінація хірургічного лікування і хіміотерапії та роль таргетних препаратів (Ербітуксу, Авастину) в лікуванні пацієнтів із метастазами колоректального раку в печінку: рекомендація групи експертів Комбінація хіміотерапії і хірургічного лікування нині є визнаним підходом до поліпшення виживання пацієнтів з первинно нерезектабельними метастазами колоректального раку в печінку.

На закінчення номера

Система охорони здоров’я в США: фіаско комерційного підходу Згідно з офіційними даними, загальні витрати на охорону здоров’я в США перевищили у 2008 році 2,1 трильйона доларів, що становить понад 7000 доларів на кожного чоловіка, жінку і дитину.

Лютий
2009
Том XXVI
Число 2