Зміст

Консультант

Фармакотерапія хвороби Альцгаймера Хвороба Альцгаймера — прогресуюче і зрештою летальне нейро-дегенеративне захворювання, що проявляється погіршенням когнітивно-мнестичних функцій, розпадом алгоритмів повсякденного функціонування і різними нейро-психіатричними симптомами.

Біль у ділянці плечового суглоба: причини, діагностика, лікування У статті вказані способи обстеження і додаткові методи діагностики при болях у ділянці плечового суглоба.

Діагностика етіології плеврального випоту в дорослих Хоча появу випоту у плевральній порожнині можуть зумовлювати багато різних захворювань, у дорослих найчастішою етіологією є серцева недостатність, онкологічні захворювання, пневмонія, туберкульоз та емболія легеневої артерії, тоді як у дітей — пневмонія.

ВОНИ і ми або початок кінця страшної легенди Проблема поліпозу носа полягає в тому, що до сих пір невідомі патологічні механізми, за допомогою яких виникають та розвиваються поліпи і тому невідомі засоби досягнення повного одужання.

Коротко про короткий курс антибіотикотерапії Загалом оптимальний короткий курс або скорочений курс мав би бути коротшим у часі, ніж сучасні схеми лікування, та визначатися даними з відповідних клінічних досліджень.

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Обґрунтування комбінованої терапії при корекції факторів ризику: механістична перспектива Лікування серцево-судинних факторів ризику, які піддаються модифікації, важливе для зниження частоти виникнення серцево-судинних захворювань.

Високий нормальний рівень артеріального тиску чи „передгіпертензія”? Дослідження TROPHY Традиційно одним із ключових питань класифікації артеріальної гіпертензії є визначення порогових рівнів артеріального тиску.

ФУНДАМЕНТАЛЬНА МЕДИЦИНА

Чи мають статини нейропротекторні властивості? Статини можуть проявляти нейропротекторні властивості при різних захворюваннях нервової системи.

На закінчення номера

Муковісцидоз — можлива причина смерті Фридерика Шопена? Муковісцидоз міг бути причиною смерті геніального польського композитора і піаніста Фридерика Шопена

Липень
2006
Том XXI
Число 1