Зміст

Консультант

Фармакотерапія нейропатичного болю: доказові рекомендації 2007 року Міжнародна асоціація з вивчення болю означує нейропатичний біль як біль, “викликаний первинним ураженням або дисфункцією нервової системи”. Згідно з оцінками, на нього страждають мільйони людей, хоча нині точні цифри недоступні.

Затримка сечі в дорослих: діагностика та перша допомога Затримка сечі — це неможливість свідомого сечовипускання. Гостра затримка сечі виникає тоді, коли хворий при наявності повного сечового міхура не може помочитися, цей стан часто супроводжується больовим синдромом.

VADEMECUM

Закладеність носа: простий симптом — непросте рішення Закладеність носа — складний надокучливий симптом. Він порушує праце­здатність та успішність у навчанні пацієнтів різних вікових категорій.

ФАРМАКОЕКОНОМІКА

Аторвастатин. Фармакоекономічний огляд застосування препарату при первинній і вторинній профілактиці серцево-судинних подій У цьому огляді основний наголос зроблено на фармакоекономічному аналізі аторвастатину при профілактиці серцево-судинних подій.

У ФОКУСІ УВАГИ ОНКОЛОГІВ

Цетуксимаб у лікуванні раку голови і шиї Рак голови і шиї (до якого зараховують рак ротової порожнини, глотки і гортані) становить понад 5% усіх злоякісних пухлин у всьому світі. У 2002 році було зареєстровано понад 500 000 нових випадків захворювання на рак голови і шиї і 300 000 випадків смерті від цього захворювання.

На закінчення номера

Остання хвороба Оскара Уайльда

Березень
2008
Том XXIV
Число 3