Зміст

Консультант

Кластерний біль голови: клініка, діагностика, лікування Протягом останніх десяти років спостерігається відчутний прогрес у розумінні первинних болів голови.

Інтерпретація патологічних показників протромбінового часу, активованого часткового тромбопластинового часу та часу кровотечі в пацієнтів дорослого віку Протромбіновий час, активований частковий тромбопластиновий час та час кровотечі застосовують для скринінгу патології системи згортання крові. Найчастіші показання для призначення цих тестів — наявність симптомів кровотечі, моніторинг антикоагулянтної терапії та рутинне передопераційне обстеження.

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Мометазону фуроату назальний спрей при сезонному алергічному риніті ефективно полегшує очні симптоми Сезонний алергічний риніт є найчастішим алергічним захворюванням у США; вважають, що він виникає приблизно в 10% популяції.

У ФОКУСІ УВАГИ ОНКОЛОГІВ

Сучасні стратегії лікування раку яйників Епітеліальний рак яйників є найбільш летальним злоякісним гінекологічним новоутворенням у США — щороку реєструють близько 22 000 нових випадків захворювання і 16 000 випадків смерті від цієї хвороби.

Консенсус щодо медикаментозного лікування раку товстої кишки Колоректальний рак (КРР) стоїть на третьому місці за смертністю від раку, щороку діагностують понад один мільйон нових випадків захворювання і реєструють 500 000 випадків смерті від цієї хвороби.

VADEMECUM

Досвід застосування цедексу в лікуванні неускладнених інфекцій нижніх сечових шляхів у дітей Інфекції сечових шляхів і нирок є найчисленнішою групою у структурі нефрологічних захворювань та посідають друге-третє місце серед інфекцій організму дитини загалом

РАНДОМІЗОВАНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Вплив на контроль циклу і масу тіла комбінованого контрацептивного кільця НоваРинг® порівняно з оральним контрацептивом, який містить 30 мкг етинілестрадіолу і 3 мг дроспіренону НоваРинг® — це гнучке гормональне контрацептивне кільце, при застосуванні якого виділяється 15 мкг етинілестрадіолу (ЕЕ) і 120 мкг етоногестрелу щодня протягом 3-тижневого циклу.

На закінчення номера

Адольф Гітлер: клінічний випадок хвороби Паркінсона. Психопатологічні особливості

Чотири кроки до глибокого сну

Червень
2008
Том XXIV
Число 6