Зміст

Консультант

Неврологічні прояви саркоїдозу Нейросаркоїдоз — це локальний прояв системного захворювання саркоїдозу — множинного гранульоматозного процесу невідомого походження.

ARIA. Діагностика та лікування алергічного риніту. Короткий порадник

Що нового в педіатричній інтенсивній терапії?

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Блокатори кальцієвих каналів у спектрі антигіпертензивних середників БКК поряд з інгібіторами АПФ і блокаторами рецепторів ангіотензину вважаються новими класами антигіпертензивних препаратів, їх часто порівнювали зі старими антигіпертензивними засобами.

РАНДОМІЗОВАНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Вплив раміприлу на коронарні події в осіб високого ризику: результати дослідження НОРЕ В чоловіків та жінок віком понад 55 років, які мають високий ризик СС подій, раміприл знижує частоту ІМ, уперше виявленої та прогресуючої стенокардії і кількість процедур коронарної реваскуляризації.

ФУДАМЕНТАЛЬНА МЕДИЦИНА

Механізми протипухлинної активності, зумовленої гепарином, згідно зекспериментальними моделями раку Хоча зв’язок між тромбозом та раком загальновизнаний, вплив системи згортання крові на прогноз перебігу злоякісного захворювання докладно не вивчений.

VADEMECUM

Забезпечуємо вільне носове дихання, або Як задовольнити пацієнта із закладеним носом Закладеність носа — основна проблема, яка виникає при лікуванні різних захворювань верхніх дихальних шляхів, таких як алергічний риніт, риносинусит та поліпоз носа.

На закінчення номера

Ендокринні проблеми Джона Кеннеді

Березень
2007
Том XXII
Число 3