Зміст

Консультант

Синдром Гійєна-Барре Синдром Гійєна-Барре — епонім для гетерогенної групи імунно-опо­середкованих периферичних нейропатій.

Лікування інфекцій, зумовлених Staphylococcus aureus Приблизно 20% здорових осіб є постійними носіями Staphylococcus aureus, а 60% — періодичними носіями.

Діабетична стопа.
1. Фактори ризику, обстеження хворих
Вважають, що нині 3–4% хворих на цукровий діабет мають виразки стопи та їх інфекційні ускладнення, а всього протягом життя виразки стопи має 15% діабетиків, серед останніх у 15% виразки ускладнюються остеомієлітом. Діабетична стопа у США є основною причиною ампутацій нижніх кінцівок.

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Антитромботична терапія у хворих з фібриляцією передсердь Фібриляція передсердь — найбільш поширена стійка тахіаритмія, яка істотно підвищує захворюваність і смертність. Частота госпіталізації пацієнтів з ФП збільшилась за останні роки у два-три рази, і поширеність ФП може подвоїтись у наступних двох поколіннях.

Заміна оригінальних ліків генериками: застосування медичних препаратів, щомістять різні солі, і наслідки для безпеки та ефективності У цьому коментарі ми представимо наукові дані/факти, щоб засвідчити: встановлення біоеквівалентності між пероральними препаратами, які містять різні солі тотожної активної речовини, зазвичай недостатньо для констатації терапевтичної еквівалентності, а отже, і взаємозамінюваності ліків.

РАНДОМІЗОВАНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

CAPRIE — дослідження лікування позагоспітальної пневмонії В осіб похилого віку: ефективність табезпечність моксифлоксацину порівняно з левофлоксацином

ФУНДАМЕНТАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Як легені справляються з ліками: фармакокінетика та фармакодинаміка інгаляційних кортикостероїдів Бронхіальна астма та алергічний риніт посідають вагоме місце серед найпоширеніших хронічних захворювань сучасного суспільства і, незважаючи на сучасні досягнення медикаментозної терапії, їх частота продовжує зростати.

Редакційний коментар

VADEMECUM

Церебральний вазоспазм присубарахноїдальному крововиливі У цьому огляді резюмовано доступні докази різних лікувальних підходів (як консервативних, так і ендоваскулярних), що використовуються нині. Також проаналізовано дані за перспективними напрямками; у дискусію включено і наш власний досвід.

На закінчення номера

Родинна (сімейна) медицина в Австралії

Січень
2006
Том XX
Число 1