Зміст

Консультант

Діагностика, лікування і догляд при боковому аміотрофічному склерозі. Доказові директиви робочої групи Європейської федерації неврологічних товариств (EFNS)

Обстеження новонароджених. Частина II. Невідкладні стани та найпоширеніша патологія черевної порожнини, таза, кінцівок, геніталій та хребта

Функціональна диспепсія: визначення, діагностичні та лікувальні підходи У матеріалах Міжнародного консенсусу “Рим-ІІ-1999” з функціональних гастроінтестинальних розладів робоча група визначає термін “диспепсія” як хронічне або рецидивуюче відчуття болю чи дискомфорту, локалізоване у верхніх відділах живота.

Поліпоз носа у запитаннях і відповідях У цій статті подано найчастіші запитання, які виникають з приводу поліпозу носа, та відповіді на них.

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Шість і більше ключів від загострення хронічного бронхіту Шість ключових досліджень надають незаперечні докази надзвичайно високої ефективності моксифлоксацину, яка переважає поширені порівнювані антибіотики.

Профілактика інсульту й інфаркту міокарда при застосуванні амлодипіну і блокаторів рецепторів ангіотензину. Кількісний огляд У цьому кількісному огляді ми дослідили ефективність амлодипіну на противагу БРА щодо запобігання інсульту та інфаркту міокарда в пацієнтів з гіпертензією, ішемічною хворобою серця чи діабетичною нефропатією.

VADEMECUM

Чи єдині підходи до діагностики й лікування алергічного риніту в Україні й країнах ЄС? Проблема діагностики й лікування алергічного риніту донині залишається актуальною проблемою алергології й ринології.

Нормальна ЕКГ у дитячому та підлітковому віці Реєстрація електрокардіограми — важливий елемент обстеження пацієнтів з різними дитячими захворюваннями, у тому числі без клінічних ознак ураження серця.

На закінчення номера

Хвороби і смерть Франциско Гойї

Червень
2007
Том XXII
Число 6