Зміст

Консультант

Фармакопрофілактика мігрені Мігрень — хронічне неврологічне захворювання, що характеризується епізодичними приступами болю голови та асоційованими симптомами. У розвинутих країнах воно уражає до 12% дорослого населення.

Патологія тім’ячок За допомогою обстеження тім’ячок можна оцінити розвиток головного мозку немовляти та загальний стан здоров’я. У нормі розміри тім’ячок та час їх закриття бувають різними.

Захворювання периферичних артерій Хоча поширеність ЗПА висока, лікарі первинної ланки досить погано ознайомлені з цією проблемою, у багатьох пацієнтів не виявляють назване захворювання, а це, у свою чергу, призводить до втрати можливості застосувати ефективні вторинні заходи профілактики.

Періопераційний інсульт Інсульт — одне з найбільш небажаних ускладнень хірургічного втручання. Для забезпечення адекватних профілактичних і терапевтичних заходів лікарі мають знати про фактори ризику цього стану в періопераційний період.

VADEMECUM

Електрокардіографічна діагностика гострого інфаркту міокарда Електрокардіографія залишається ключовим засобом діагностики та конт­ролю ефективності лікування гострого інфаркту міокарда. Докладний аналіз типів елевації сегмента ST може вплинути на рішення щодо реперфузійної терапії.

Алергічний риніт за межами носа: лікування очних симптомів Основна причина очних симптомів при алергічному риніті — рефлекторні реакції в кон’юнктиві у відповідь на подразнення чутливих закінчень у носі.

КОРОТКІ ПОВІДОМЛЕННЯ

Токсичний вплив на печінку при терапії розувастатином У цій статті ми повідомляємо про випадок клінічно значущого токсичного впливу на печінку після короткого курсу лікування розувастатином.

На закінчення номера

Рак, сигари і психоаналіз: Медична історія Зигмунда Фройда

Квітень
2007
Том XXII
Число 4