Зміст

Консультант

Подагра У США у 2002 р. задокументовано 3,9 мільйона амбулаторних візитів до лікаря з приводу подагричного артриту. На відміну від інших ревматологічних захворювань, етіологія та патофізіологія подагри добре вивчені, це захворювання можна легко діагностувати та призначити недороге лікування.

Гостра алкогольна абстиненція і delirium tremens. Діагностика і лікування Зловживання алкоголем і алкоголізм у багатьох країнах набули масштабу національного лиха. Лише у США приблизно 11–18 млн. осіб належать до цієї групи.

Спастичність Центральними парезами і паралічами кінцівок називають рухові розлади, викликані різними ураженнями головного або спинного мозку, це одна з найчастіших причин інвалідності серед неврологічних хворих.

МЕДИЦИНА, ЯКА БАЗУЄТЬСЯ НА ДОКАЗАХ

Конгрес Американської колегії кардіологів: чи є підстави для перегляду існуючих рекомендацій? Презентація результатів дослідження ONTARGET стала однією з найважливіших подій конгресу в Чикаго і загалом доказової кардіології останніх років.

РАНДОМІЗОВАНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

Вальсартан, зниження артеріального тиску та С-реактивний білок: основне повідомлення про дослідження VAL-MARC

VADEMECUM

Алергічний риніт у дітей малого віку Алергічні захворювання — складна проблема в усьому світі, а частота алергічних проявів продовжує зростати.

ФАРМАКОЕКОНОМІКА

Аторвастатин: фармакоекономічний огляд застосування препарату при первинній і вторинній профілактиці серцево-судинних подій

На закінчення номера

Дерматологічні проблеми президента Франкліна Рузвельта

Квітень
2008
Том XXIV
Число 4